Polibky kružnic - Kotlas, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá různými metodami odvození vztahu mezi poloměry čtyř navzájem se dotýkajících kružnic a historií, jak byl tento vztah odvozován. Didaktická část práce obsahuje sbírku řešených úloh mezi něž je zahrnuta i tématika apolloniovských fraktálů, gotické klenby a úlohy o vzájemně se dotýkajících kružnicích.
Kissing Circles
Keywords: historie matematiky; metody řešení úloh; geometrie; kružnice; history of mathematics; problem solving strategies; geometry; circles