Taneční orchestr Metroklub - Šulistová, Hana (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce je rozdělena do dvou částí. První se zabývá vývojem české moderní populární hudby a jazzu od 40. let 20. století do současnosti, se zaměřením na swingovou hudbu. Druhá část je věnována Tanečnímu orchestru Metroklub, jeho historii a vývoji od druhé světové války do současnosti. Zaměřuje se na jeho proměny pod vlivem politického vývoje, jeho repertoár, veřejnou činnost i jednotlivé členy souboru.
Metroklub dance-orchestra
Keywords: Metroklub; orchestr; swing; jazz; hudba; České Budějovice; Metroklub; dance-orchestra; swing; jazz; music; České Budějovice