Externality ve vybraném odvětví a jejich řešení - Kloud, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Hlavní cíl práce je vymezit externality ve vybraném odvětví (dopravě) a navrhnout jejich řešení. Dílčím úkolem je určení základních druhů externalit a zhodnocení účinnosti stávajících opatření.
Externalities in the selected industries and their solution
Keywords: externí náklady; dopravní nehody; internalizace; emise; dopad dopravy; infrastruktura; silniční daň; external costs; traffic accidents; internalization; emissions; impact of transport; infrastructure; road tax