Pastorační aktivity biskupa Šimona Bárty - Brašničková, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce zachycuje život Šimona Bárty chronologicky od narození, přes studia v Českých Budějovicích a v Římě. Jeho učitelské působení na gymnáziu v Pelhřimově a v Českých Budějovicích. Dále popisuje působení Šimona Bárty v biskupském úřadu až do jeho smrti. Práce pojednává o jeho životním příběhu a pastýřské činnosti biskupa v meziválečném období.
PASTORAL ACTIVITIES OF THE BISHOP ŠIMON BÁRTA
Keywords: Šimon Bárta; osmý českobudějovický biskup; doba první republiky; pastýřské listy; pastorační činnost; výuka na gymnáziu v Pelhřimově a v Českých Budějovicích.; Šimon Bárta; The eight bishop of České Budějovice; era of the First republic; pastoral papers; pastoral activity; teaching at high school in Pelhřimov and České Budějovice