Dítě s narušenou komunikační schopností v mateřské škole - Pražská, Hana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dětí s narušenou komunikační schopností v mateřské škole. Cílem práce je analyzovat přístup k těmto dětem z hlediska jejich vzdělávání, logopedické prevence a spolupráce vzdělavatelů. Teoretická část vymezuje nejčastější narušení komunikační schopnosti v předškolním období, optimální přístup k dítěti a prevenci těchto narušení. Praktická část obsahuje čtyři případové studie dětí s opožděným vývojem řeči a vývojovou dyslálií v mateřské škole, zpracované s využitím metod pozorování, rozhovorů a analýzy dokumentů. Následně jsou prezentovány zjištěné výsledky.
Child with impaired communication ability in kindergarten
Keywords: narušená komunikační schopnost; logopedická prevence; předškolní dítě; mateřská škola; vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami; disturbed communication skills; logopedic prevention; pre-school aged children; kindergarten; education of children with special educational needs