Výchovně vzdělávací program se zaměřením na zdravý životní styl dětí předškolního a mladšího školního věku realizovaný v Centru ekologické a globální výchovy Cassiopeia - Kurzová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce bylo navrhnout ekologický výukový program ''Dobrá svačinka'' pro CEGV Cassiopeia v Českých Budějovicích. Výukový program je zaměřen na zdravou stravu a zdravý životní styl předškolních dětí. Teoretická část bakalářské práce je věnována ekologické výchově, zdravé výživě a nekonvenčním produktům a potravinám. Praktická část práce je výukový program, který je rozdělen na dvě části: teoretickou a praktickou. V teoretické části si děti připomenou či se dozvědí, co jejich tělu prospívá a co mu škodí. V praktické části programu si děti jen s dopomocí lektora vytvoří vlastní zdravou svačinu a to zeleninové špízy, ovocné müsli a bylinkový čaj. Na závěr si pak svou svačinu snědí a to za dodržení kultury stolování, hygienických návyků a chování šetrného spotřebitele. V závěru bakalářské práce je provedeno zhodnocení uskutečněného výukového programu s doporučením pro praxi ekologické výchovy.
Training Program with a view to a healthy social style (style life) of pre-school children and juniors - realized by Ecological and Global Educational Centrum Cassiopeia