Evidence zásob v různých účetních programech - Marková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem práce bylo porovnat evidenci zásob v různých účetních programech. Zjistit rozdíly mezi vybranými programy, určit jejich výhody i nevýhody. Proto bylo nezbytné seznámit se s vybranými programy a naučit se s nimi zacházet pomocí příruček uživatelů. Potom bylo potřeba zjistit, co vybraná účetní jednotka od programu požaduje.
Stock records in different accounting programme
Keywords: Zásoby; analytická evidence; evidence zásob; metody oceňování; pořizovací ceny; vážený aritmetický průměr; metoda FIFO; způsob A; způsob B; opravné položky; inventarizace; Stocks; analytic accounting; records inventory; valuation methods; purchase price; weighted arithmetic average; the FIFO method; the method A; the method B; rectifying item; inventory.