Interní komunikace ve vybrané organizaci - Dvořáková, Klára (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem této práce je zhodnocení interní komunikace ve vybrané organizaci a navržení změn pro zlepšení současného stavu. Úvodní část vymezuje klíčové pojmy z oblasti komunikace a specifika interní komunikace. Popisuje nejpoužívanější komunikační kanály ve firmách a část kapitoly je rovněž věnována tématům zpětné vazby a firemní kultury, která s interní komunikací úzce souvisejí. Další část práce obsahuje analýzu interní komunikace ve společnosti dm drogerie markt s.r.o. Na základě dotazníkového šetření jsou zkoumány nástroje interní komunikace, metody poskytování zpětné vazby a celková spokojenost zaměstnanců s komunikací uvnitř organizace. V závěru jsou interpretovány výsledky výzkumu a navržena doporučení pro zlepšení systému interní komunikace v podniku.
Internal Communication in Selected Company
Keywords: interní komunikace; nástroje interní komunikace; zpětná vazba; internal communication; internal communication tools; job feedback