Řízení CNC obráběcích strojů se zaměřením na frézovací obráběcí centrum EMCO CONCEPT MILL 105 - Pícha, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2020)
V úvodní části jsou uvedeny základní pojmy využívané na řízení CNC obráběcích strojů a podrobně popsán řídicí systém Heidenhain. V praktické části jsou sepsány obecně platné zásady pro sestavování funkčních programů pro CNC obráběcí centrum a souhrn veškerých poznatků v této problematice. V závěru je přidán metodický návod, který lze použít k výuce dané problematiky.
Control of CNC machine with a focus on the milling center EMCO CONCEPT MILL 105
Keywords: CAD/CAM systém; CNC; frézování; Heidenhain; programování; řídicí systémy.; CAD/CAM system; CNC; milling; Heidenhain; programming; control system.