Malování v předškolním věku. - Švehlová, Monika (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce ?Malování v předškolním věku? se zabývá působením barev v ţivotě člověka, vývojem dětského výtvarného zobrazování a dělením malířských technik. Dále je popsán postup a metody práce s barvou vhodné pro pouţití v mateřské škole. Praktická část je zaměřena na práci s barvou a na pozorování barev všude kolem nás se skupinou dětí mateřské školy. Jsou popsány náměty a realizace integrovaných výtvarných aktivit. Práce je doplněna fotodokumentací a videonahrávkou.
Painting in preschool age.
Keywords: Dětská malba; předškolní věk; působení barev; grafické typy; výtvarná řada; Children?s painting; pre-school age; effect of colours; graphic types; graphic row