Vliv rozdílných stanovišť na charakteristiky průměrných chronologií jedle bělokoré (Abies alba Mill.) na vybraných lokalitách v jižních Čechách - Venclová, Sandra (Jihočeská univerzita, 2008)
Bylo zvoleno deset lokalit s rozdílnými ekologickými podmínkami v oblasti jižních Čech. Lokality se nacházejí v nadmořské výšce mezi 472 a 770m. Bylo vytvořeno deset jedlových chronologií, průměrná šířka letokruhů, průměrná směrodatná odchylka a průměrná citlivost byly spočítány pro kažkou chronologii pro období 70 let (1933-2002). Chronologie byly mezi sebou navzájem porovnány pomocí hierarchické klastrové analýzy, PCoA analýzy a korelační matice. Chronologie jsou rozdělovány pomocí nadmořské výšky.
The influence of different stands to characteristics of mean silver fir (Abies alba Mill.) chronologies on localities in southern Bohemia