Systém rozvoje a vzdělávání zaměstnanců ve vybrané organizaci - Dvořák, František (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem této diplomová práce s názvem "Systém rozvoje a vzdělávání zaměstnanců ve vybrané firmě" je analýza vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti XY. V práci je používán fiktivní název společnost XY kvůli zachování anonymity dané organizace. Práce je rozdělena na dvě základní části. První část (třetina práce) je zaměřena na teorii. Zbylá část práce je zaměřena na praktickou část, která je zaměřena na samotnou analýzu společnosti XY. V teoretické části se práce zaměřuje na objasnění možných přístupů společností ke vzdělávání a rozvoji svých zaměstnanců, dále na cíle a funkce vzdělávání, oblasti a metody rozvoje a vzdělávání a v neposlední řadě na cyklus systematického vzdělávání. Praktická část práce je zaměřena nejen na analýzu procesu vzdělávání a rozvoje zaměstnanců ve společnosti XY, ale také na získání zpětné vazby od samotných zaměstnanců. K získání potřebných informací byly kromě interních dokumentů společnosti využity také dva výzkumy: Kvantitativní výzkum (dotazníkové šetření) a kvalitativní výzkum (expertní rozhovory). Lze konstatovat, že na základě výsledků obou výzkumů došlo ke shodě získaných informací (výsledků). Na základě těchto informací a poznatků byly vytvořeny návrhy na zlepšení v oblasti vzdělávání a rozvoje v analyzované společnosti.
System development and training of employees in the selected organization
Keywords: Vzdělávání a rozvoj zaměstnanců; oblasti; metody; kvalita a cíle vzdělávání a rozvoje; dotazníkové šetření; expertní rozhovory.; Employee training and development; areas; methods; quality and aims of education and development; survey; expert interviews.