Zásobník ?protahovacích sestav? pro lekce aerobiku - Cirhan, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem této bakalářské práce je navržení zásobníku protahovacích sestav do lekcí aerobiku. Jednotlivé cviky obsažené v protahovacích sestavách byly vybrány z odborné literatury. Program aplikování sestav trval 6 týdnů, přičemž před a po aplikování sestav byly provedeny testy flexibility a rozsahu pohybu pro ověření účinnosti programu. Testy obsahovaly 4 cviky na ověření stavu problematických svalů a kloubů. Na tyto partie byl mimo jiné zaměřen celý protahovací program. Výzkum byl aplikován ve výběrových lekcích aerobiku.
Collection of "stretching sets" of aerobics lesson.
Keywords: aerobik; protahování; rozsah pohybu; svalová flexibilita; sport; aerobic; stretching; range of motion; muscle flexibility; sports