Život u vody a ve vodě, pět environmentálních programů pro mateřské školy - Krejčová, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Krejčová Hana 2014: Život u vody a ve vodě, pět environmentálních programů pro MŠ. Bakalářská práce. Pedagogická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, 63 s. Obsahem bakalářské práce je praktické zpracování pěti environmentálních programů pro mateřské školy. Zastřešujícím tématem je život živočichů u vody a ve vodě. Vybrána byla tato témata: "Plži", "Hmyz", "Ryby", "Žáby", "Ještěrky a hadi". Bakalářská práce obsahuje vedle praktické části také část teoretickou, a to z oblasti pedagogiky a přírodovědy. Teoretické části jsou východiskem pro praktické zpracování všech aktivit obsažených v předložených programech. Bakalářská práce obsahuje i diskusi na téma vhodnosti formy a obsahu navržených environmentálních programů z hlediska zkušeností pedagogů MŠ. Respondenti byli osloveni formou on line dotazníku.
Life around the water and in the water, five environmental programs for kindergarten
Keywords: environmentální programy pro mateřské školy; plži; hmyz; ryby; žáby; ještěrky a hadi; environmental programs for kindergarten; Snails; Insects; Fishes; Frogs; Lizards and Snakes