Svět očima předškoláka - Iurista, Maria (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zaměřuje na dětskou interpretaci světa v předškolním období. Teoretická část popisuje kognitivní vývoj se zaměřením na zvláštnosti a specifika, objevující se u předškolního dítěte. Pozornost je také věnována předškolnímu vzdělávání, jakožto významnému činiteli ovlivňující poznání dítěte v předškolním věku. V souvislosti se vzděláváním se zabývá pedagogickým konstruktivismem. Praktická část zjišťuje prostřednictvím rozhovorů konkrétní dětské prekoncepty.
The world of preschool children
Keywords: dětská interpretace; předškolní období; pedagogický konstruktivismus; prekoncepty; children´s interpretation; the pre-school; pedagogical construktivism; prekonceptions