Ztracená v čase - Viktorová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce je zaměřena na téma stárnutí a vzpomínek, pojících se s životem ženy. Téma je začleněno do širšího umělecko-historického kontextu a sekundárně pojednává o problematice společenského statusu ženy-umělkyně. Pozornost je mimo jiné věnována tématu ženské identity a nástinu souvislostí s kulturní angažovaností žen. Přes popis specifik procesu stárnutí a mechanismů fungování paměti a vzpomínek se práce navrací do roviny jednotlivce a přináší reflexi osobního charakteru.
Lost in Time
Keywords: Žena; umění žen; feminismus; stárnutí; vzpomínky; identita; smrt; motiv šatů v umění; grafika.; Woman; female art; feminism; aging; memory; identity; death; motive of dress in art; graphic art.