Vliv technologie pěstování Leuzey saflorové (Leuzea carthamoides DC.) na kvalitu produktu - Vytiska, Petr (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této diplomové práce bylo prostřednictvím maloparcelového pěstování ověřit vliv elicitorů na obsah vybraných účinných látek v leuzee saflorové (Leuzea carthamoides DC.). Použitými elicitory byly kyselina acetylsalicylová a Nanofyt Si?od společnosti AGRA GROUP a.s. Stanovované účinné látky byly 20- hydroxyecdyson a Polypodin B. Vyhodnocení bylo provedeno UHPLC-MS/MS metodou. V závěru byla provedena statistika získaných výsledků.
Influence of Leuzey safflower (Leuzea carthamoides DC.) Cultivation technology on product quality
Keywords: Leuzea; saflorová; 20-hydroxyecdyson; Polypodin B; elicitory; fytoekdysteroidy; kyselina acetylsalicylová; ASA; Nanofyt Si?; pěstování; farmacie; Leuzea; carthamoides; 20-hydroxyecdysone; Polypodine B; elicitory; phytoecdysteroids; acetylsalicylic acid; ASA; Nanofyt Si?; cultivation; pharmacy