Základní aspekty výživy koní - Maňhalová, Petra (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je zpracovat literární studii a zhodnotit základní aspekty výživy koní. Práce se zabývá fyziologií trávení koní, významem jednotlivých živin, minerálních látek a vitamínů v krmné dávce a popisuje používaná krmiva ke krmení koní. Zabývá se potřebou energie a technikou krmení sportovních koní.
Fundamental aspects of horse nutrition
Keywords: koně; výživa koní; krmení koní; technologie výživy; živiny; krmiva; horses; nutrition horses; feeding horses; technology of nutrition; nutrients