Vliv nové úpravy daně z nemovitostí na rozpočty obcí - Augustinová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem mé práce bylo zjistit, jaký vliv má nová úprava daně z nemovitostí na rozpočty konkrétních vybraných obcí a jak obce využívají možnosti dané jim zákonnou úpravou daně z nemovitostí. Ve své práci jsem porovnávala 11 obcí ležících v okrese Český Krumlov. Jedná se o města Český Krumlov, Vyšší Brod, městys Frymburk a obce Větřní, Bohdalovice, Světlík, Lipno nad Vltavou, Kájov, Chvalšiny, Zlatá Koruna a Hořice na Šumavě. U daných obcí jsem porovnávala obecně závazné vyhlášky ve zdaňovacích obdobích 2008, 2009, 2010 a dále výnosy z této daně ve stejných obdobích.
The Influence of the Property Tax Adjustment on the Budgets of Municipalities
Keywords: daň z nemovitostí; obce; koeficent; výnosy; obecně závazné vyhlášky; the property tax; municipalities; coefficient; revenues; generally binding regulations