Optimalizace únikových cest z velkých nákupních center - Hrnčířová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato bakalářská práce je věnována zejména bezpečnosti osob, zvířat a popř. majetku při evakuaci u požárů nebo jiných závažných nehod, týkajících se velkých nákupních center kde může dojít ke katastrofickým scénářům. Zabývá se především optimalizací těchto únikových cest. Jsou zde popsány v jednotlivých kapitolách požáry, druhy staveb, požárně bezpečnostní zařízení a nejdůležitější kapitola je věnována únikovým cestám. Část práce je věnována návrhu řešení únikových cest schématickým výkresem.
Optimalization of escape ways big shopping centres
Keywords: Pořár; Evakuace; Úniková cesta; Osvětlení; Odvětrávání; Fire; evacuation; escape way; lighting; ventilation