Posouzení připravenosti vybraného sociálního zařízení na výpadky elektroenergetiky a vody s návrhy na jejich vylepšení - Kostohryzová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2020)
Tématem této diplomové práce je posoudit připravenost vybraných sociálních zařízení na výpadky elektroenergetiky a vody a do práce zakomponovat návrhy na vylepšení připravenosti těchto zařízení. Prvním cílem práce bylo zjistit, jakým způsobem je vybrané sociální zařízení připraveno na výpadek elektroenergetiky a vody. Druhým cílem této diplomové práce bylo zjistit, zda je možné vylepšit úroveň připravenosti a pokud ano, tak jakým způsobem. Výzkumná otázka této diplomové práce byla: Jakým způsobem je vybrané sociální zařízení připraveno na výpadek elektroenergetiky a vody? Cílů bylo dosaženo zpracováním teoretické a praktické části diplomové práce. Teoretická část diplomové práce byla zpracována pomocí rešerše odborné literatury a elektronických zdrojů. Hlavními tématy zpracovanými v teoretické části diplomové práce jsou: sociální zařízení, kritická infrastruktura, elektrická energie a voda. V praktické části práce jsem použila kvalitativní výzkum. Formou dotazníků a následné analýzy odpovědí respondentů, jsem dospěla k cílům této diplomové práce. Dotazníkového šetření se zúčastnili ředitelé vybraných sociálních zařízení. Jednalo se o ředitele Domova pro osoby se zdravotním postižením Osek a Centra sociálních služeb Jindřichův Hradec, Sociální služby Česká. V této diplomové práci přináším odpovědi jednotlivých ředitelů vybraných sociálních zařízení, vzájemně je porovnáváme a provádím komparaci také s platnými právními předpisy a dalšími závaznými dokumenty. V kapitole výsledky předkládám výsledky SWOT analýzy a v kapitole diskuse rozebírám jednotlivé odpovědi respondentů. Pomocí analýzy a komparace získaných informací z dotazníkového šetření, jsem mohla za pomoci SWOT analýzy určit, že Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec, Sociální služby Česká je lépe připraveno na výpadek elektroenergetiky a vody. Diplomová práce může pomoci ke zvýšení připravenosti vybraných sociálních zařízení na výpadek elektroenergetiky a vody. Veškeré návrhy na vylepšení připravenosti můžeme nalézt v kapitole výsledky a jsou také součástí SWOT analýzy, v sekci příležitostí.
Assessment of preparedness of selected social facility for electricity and water outages and suggestion for their improvement
Keywords: připravenost; sociální zařízení; voda; elektroenergetika; preparedness; social facilities; water; electric power