Regulace plevelů v porostech pěstované řepky (Brassica spp.). - Hasík, Juraj (Jihočeská univerzita, 2014)
Abstrakt Diplomová práce obsahuje různé metody regulace nebezpečných plevelů vyskytujících se na orné půdě v porostech pěstované řepky. Dále obsahuje stručný popis jak samotné řepky (Brassica spp.), tak jednotlivých plevelů, které patří k rozšířeným v porostech pěstované řepky. Vlastní práce probíhala na Školním statku zemědělské technické školy v Táboře. Zde byl založen maloparcelkový pokus. Vyhodnocení četnosti výskytu plevelů na zvolených pokusných parcelkách probíhalo ve dvou liniových odrůdách řepky a dvou hybridních odrůdách řepky. Zjištěné výsledky z jednotlivých odrůd se mezi sebou porovnaly. Diplomová práce v závěru vlastní práce obsahuje ekonomické zhodnocení a navržená opatření.
Regulating weeds in the cover of oilseed (Brassica spp.).
Keywords: Řepka; metody regulace plevelů; herbicidy; ekonomické zhodnocení.; Oilseed; methods of weed control; herbicides; economic evaluation.