Kontexty záškoláctví - Votavová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem mé bakalářské práce je pokusit se zasadit problém záškoláctví do širokých kontextů života těch, kterých se tento problém týká. V teoretické části práce bude nejprve popsán a definován pojem záškoláctví, dále se budu zabývat typy záškoláctví, příčinami záškoláctví, důsledky a možnostmi řešení tohoto problému. V praktické části uvedu tři kasuistiky záškoláků. Cílem je ukázat široký kontext tématu záškoláctví. Záškoláctví musíme nejdříve v celé komplexnosti pochopit, abychom poté mohli navrhnout vhodná řešení.
Kontext of truancy
Keywords: důsledky; příčina; rodina; škola; vrstevníci; záškoláctví; consequences; cause; family; school; persons of the same age; truancy