Španělská slovní zásoba ze sémantické oblasti "finanční krize": analýza zpráv denního tisku - Musilová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou španělské slovní zásoby z oblasti finanční krize. Teoretická část představuje vymezení klíčových termínů jako neologismy, způsoby neologizace, slovotvorba, atp. Druhá část bakalářské práce je praktická a je zaměřena na podrobný rozbor několika vybraných neologismů.\\ KLÍČOVÁ SLOVA Finanční krize, neologismus, neologizace, slovotvorba, kalk.
Spanish vocabulary of semantic field "finantial crisis": analysis of news texts