Liberation Theology and Other American Communal Movements in the 19th and 20th Centuries - Mácová, Klára (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem této bakalářské práce jsou americká komunitní hnutí a teologie osvobození v 19. a 20. století. Cílem práce je představení konkrétních příkladů socialistického a křesťanského úsilí o spravedlivější společnost, patřících do moderní americké historie. Jedná se o experimentální komunity inspirované Robertem Owenem, dále o vedoucí osobnost Katolického dělnického hnutí, Dorothy Day, a o teologii osvobození pocházející z Latinské Ameriky, která celé téma završuje.
Liberation Theology and Other American Communal Movements in the 19th and 20th Centuries