Klaudius Kryšpín (monografie) - Králová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2017)
Hlavním tématem práce je osobnost rockového bubeníka Klaudia Kryšpína a jeho hudební a pedagogické aktivity. V práci jsou zahrnuty základní biografické údaje, které popisují slet důležitých událostí v osobním i profesním životě Kryšpína. K hlavním okruhům patří působení ve významných rockových skupinách (Pražský výběr, Stromboli), jež jsou v práci rozebrány podrobněji. Dále jsou zmíněny i australské kapely, se kterými nějaký čas vystupoval. V dalších částech textu je popisován způsob přípravy na hudební semináře a jejich organizace. Je zde také analyzován průběh soukromých hodin. Organizace hodiny je pojata originálním způsobem. Výuka však nebývá pravidelná a není vedena za účelem finančního ohodnocení. V závěru práce je shrnuta bicí souprava a specifika techniky hry na bicí nástroje.
Klaudius Kryšpín (monograph)
Keywords: Bubeník; bicí souprava; rocková kapela; hudba; životopis.; Drummer; drums; rock band; music; biography.