Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v češtině, ve francouzštině a v angličtině na webových stránkách Evropské centrální banka - Deverová, Edita (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je Jazykový režim EU v praxi: srovnání dostupnosti dokumentů v anglickém, francouzském a českém jazyce na internetových stránkách Evropské centrální banky. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část této práce představuje Evropskou unii jako celek a blíže se zaměřuje na Evropskou centrální banku. Dále se zabývá problematikou mnohojazyčnosti a jejím vlivem na internetové stránky Evropské centrální banky. Praktická část je zaměřena na strukturu a vzhled webových stránek s následnou analýzou dostupnosti dokumentů v anglickém, francouzském a českém jazyce.
EU linguistic regime in practise: comparison of availability of documents in Czech, French and English language on the website of the ECB
Keywords: Evropská unie; Evropská centrální banka; mnohojazyčnost; dostupnost dokumentů; European union; European central bank; multilingualism; availibility of documents