Analýza využití regionální značky u vybraných producentů v oblasti Šumava - Švarcová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce bylo zanalyzovat využití regionální značky Šumava originální produkt a dopady u výrobců, kteří se zapojili do systému certifikace. V teoretické části je popsán marketing, marketingové řízení, marketingový mix, strategické řízení značek a regionální značka. Praktická část je založena na systému řízených rozhovorů s výrobci. Cílem bylo zjistit přínosy značky, oceňované prvky promotion a celkovou spokojenost se značkou. Na základě výsledků bylo navrženo několik možností, jak zlepšit informovanost o značce a marketingovou komunikaci.
The analyse of exploitation the regional brand by chosen producents in the region of Šumava
Keywords: marketing; marketingový mix; marketingové řízení; regionální značka; marketing; marketing mix; marketing operating; regional brand