Francouzská citoslovce v korpusu Intercorp a jejich překlady do češtiny - Jelínková, Zora (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce ?Francouzská citoslovce v korpusu InterCorp a jejich překlady do češtiny? si klade za cíl srovnat použití francouzských citoslovcí a jejich českých ekvivalentů v textu. Práce je rozdělena na dvě části. První část porovnává definice slovního druhu citoslovcí z českých i francouzských gramatik a následně se věnuje obecné teorii překladu. Druhá část se zabývá samotnou analýzou vybraných citoslovcí z korpusu InterCorp.
French interjections in the Intercorp corpus and their translations into Czech
Keywords: citoslovce; překlad; francouzština; paralelní korpus; InterCorp; interjection; translation; French; parallel corpus; InterCorp