Vybudování a zaměření geodetické sítě bodů jako podklad pro zpracování komplexní pozemkové úpravy - Zapoměl, Robert (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce byla vypracována na téma: Vybudování a zaměření geodetické sítě bodů jako podklad pro zpracování komplexní pozemkové úpravy. Cílem bylo zhodnocení stavu stávajícího polohového bodového pole na vybraném území, síť bodů doplnit podle geodetických potřeb a zaměřit. Tato práce sloužila jako podklad pro řešení komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Černá v Pošumaví v okrese Český Krumlov. Na základě geodetických a mapových údajů byla provedena rekognoskace stávajících bodů polohového bodového pole. Podle výsledků průzkumu terénu bylo navrženo 21 nových bodů PPBP. Zaměřeny byly metodou GNSS a ověření stávajících bodů GNSS i geodeticky. Pro potřeby zaměřování byla použita totální stanice značky Leica 1102 výrobní č. 627309 a GPS aparatura Leica systém 1200 s nasazovací anténou ATX 1230 GG.
Building of geodetic network points as a basis for preparing comprehensive land consolidation.