Muži na rodičovské dovolené - Kreuzmanová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá tématem Muži na rodičovské dovolené. Teoretická část se věnuje popisu této problematiky. V první kapitole je rozebrán vývoj role otce v historii, jak se měnila a k čemu dospěl. Další kapitola popisuje vztah muže a rodiny, jak se změnilo jeho postavení v této instituci. Práce pokračuje kapitolou o partnerském soužití. Čtvrtá kapitola popisuje obecně rodičovství. Dále se práce zabývá pojmem otcovství jako takové. Šestá kapitola se věnuje mužům na rodičovské dovolené a o rodičovském příspěvku. Praktická část srovnává pohled muže, který je na rodičovské dovolené,s pohled muže, v jehož rodině je na rodičovské dovolené žena.
Men at parental leave
Keywords: rodina; otcovství; rodičovská dovolená; rodičovský příspěvek.; family; fatherhood; parental leave; parental allowance.