Vláknina v potravinách a výživě vybraných věkových skupin - Rokosová, Monika (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá znalostmi o vláknině potravy u studentů středních škol. Druhým cílem bylo zjištění příjmu potravin obsahující tuto vlákninu. Popisuje rozdělení vlákniny, její jednotlivé druhy a vliv na lidské zdraví. Práce je zaměřena na reálný příjem vlákniny u adolescentů. Tyto výsledky jsou zpracovány a prezentovány v praktické části této bakalářské práce.
Fiber in food products and nutrition of different groups consumers.
Keywords: vláknina potravy; adolescent; nevyužitelné polysacharidy; dietary fiber; adolescent; polysaccharides of the non