Potřeby seniorů a zákon o sociálních službách - Nachlingerová, Dana (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá potřebami seniorů a sociálními službami, zařízeními sociální péče, zákonem o sociálních službách v České republice. První část práce je věnována potřebám v obecném pohledu, potřebám seniorů, sociálním potřebám. Vymezuje pohled na sociální práci jako takovou, sociální práci se seniory a sociální práci se seniory ve zdravotnických zařízeních. Druhá část práce se zaměřuje na zákon os ociálních službách, zařízení poskytující péči seniorům, příspěvek na péči. Zmiňována je zde sociální politika. Třetí část práce se věnuje potřebám seniorů a možnosti jejich uspokojování prostžednictvím zákona o sociálních službách
Needs of seniors and social services law
Keywords: senior; stáří; potřeby; sociální práce; sociální politika; zákon o sociálních službách; sociální zařízení; sociální služby; příspěvek na péči; senior; old age; needs; socil work; social services law; social facilities; care allowance; social services