HODNOCENÍ ZEMĚDĚLSKÝCH BIOPLYNOVÝCH STANIC ČR - Hubač, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce bylo porovnat několik bioplynových stanic v Jižních a Středních Čechách z několika hledisek. Celkově bylo také přínosné nahlédnout, jak tyto bioplynové stanice řeší či neřeší předúpravu substrátu a také jak využívají vedlejší přínosy, jako je využití tepla či zbytkový digestát. Součástí této diplomové práce je i literární rešerše, mapující možnosti zvýšení efektivity zemědělských bioplynových stanic.
Evalution of the agricultural biogas plants in Czech Republic
Keywords: bioplynová stanice; bioplyn; digestát; fermentace; biogas plant; biogas; digestate; fermentation