Historický vývoj dřevěné tužky - Schwarzová, Alena Nela (Jihočeská univerzita, 2013)
V bakalářské práci "Historický vývoj dřevěné tužky" se zabývám zejména dějinami spojenými s vývojem dřevěné tužky, popisem vývoje výroby největších českých a světových producentů. Dále popisuji současnou technologii výroby a používané suroviny při výrobě grafitových i kosmetických tužek a pastelek.
Historical development of wooden pencil
Keywords: Tužka; pastelka; tužkárenský průmysl; tužkárenská výroba; grafit; tužkárenské prkénko; Pencil; crayon; pencil industry; manufacturing pencil; graphite; pencil board