Migrace obyvatelstva v regionu ORP Kaplice - Benedová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Předložená bakalářská práce se zabývá vnitřní migrací, a to konkrétně migrací ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Kaplice. Dále vymezuje a hodnotí migrační region Kaplice, jeho základní geografickou charakteristiku, kam patří fyzicko-geografická, sociálně-geografická a demografická charakteristika území. Práce hodnotí migrační bilanci, důvody stěhování a také analyzuje strukturální ukazatele migrace podle demografických a socioekonomických charakteristik daného území.
Human migration within the region of the municipality with extended competence Kaplice
Keywords: migrace; správní obvod obce s rozšířenou působností; objem/obrat migrace; migrační saldo; migrační bilance; migration; administrative district of municipality with extended competence; migration volume/turnover rate; net migration; balance of migration