Vývoj poměrů na revitalizovaném toku - Pávová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2007)
Za účelem nápravy vodního režimu se vládě ČR podařilo v roce 1992 prosadit Program revitalizace říčních systémů. Tohoto programu bylo využito v povodí Volaveckého potoka, kde došlo v letech 2000 -2001 k revitalizaci části tohoto toku, jejímž úkolem bylo propojení vodního prostředí s okolní krajinou. Cílem předkládané práce je posouzení provedené revitalizace a návrh další části revitalizace toku včetně způsobu financování. Byly využity poznatky z celé řady oborů, včetně ochrany přírody, protierozní ochrany, územních systémů ekologické stability a pozemkových úprav.
The Development of Relation on the revitalizated Stream
Keywords: revitalizace; vodní tok; krajina; povodí; Revitalization; stream; landscape; catchment