Podniková kultura vybrané firmy - Pešková, Jana (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce specifikuje podnikovou kulturu vybrané mezinárodní firmy. Teoretické poznatky jsou doplněny průzkumem pomocí dotazníku. Šetření, stejně jako teorie, je rozděleno do třech aktuálních oblastí - podniková kultura, vliv mateřské společnosti a virtuální týmy. Na základě zjištěných informací ze šetření jsou v závěru navrženy oblasti, které mohou představovat v budoucnu pro firmu problém, a proto je k nim navrženo řešení a opatření, díky kterým lze nedostatkům předcházet. Aktuálnost tématu a zjištění ze šetření potvrzují nutnost uvědomění podnikové kultury k zajištění výhod pro firmu a zaměstnance samotné, jako pro úspěch firmy v globální konkurenci.
Corporate culture of specific firm
Keywords: Podniková kultura; mezinárodní prostředí; virtuální týmy; lidské zdroje.; Corporate culture; virtual team; human resources management; international firm.