Ekonomické dopady zvýšení daně z přidané hodnoty u knih - Nováková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
V mé práci jsou podrobně popsány a rozebrány dopady, které způsobilo zvýšení daně z přidané hodnoty u knih. Práce stručně charakterizuje daň z přidané hodnoty, její historii, vývoj a srovnává sazby DPH s ostatními zeměmi Evropské unie. Zobrazuje situaci, panující na českém knižním trhu v posledních letech a hodnotí dopady, které zvýšení sazby DPH u knih přineslo nejen na samotné čtenáře, ale především na nakladatele, knihkupce, stát a veřejné rozpočty.
Economical influences of increasing vat on books.
Keywords: Daň z přidané hodnoty; Knihy; Knižní trh; Knihkupci; Nakladatelé; Value added tax; Books; Books market; Bookseller; Publisher