Systém nemzdového odměňování v podniku - Lajtkepová, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cíle bakalářské práce bylo zhodnotit nemzdový systém odměňování v podniku a na základě zjištěných údajů navrhnout kroky, které by vedly ke zlepšení systému. Pro dosažení cíle byl proveden dotazníkový průzkum ve vybraném podniku. Na základě tohoto průzkumu bylo zjištěno, že většina dotázaných je se systémem zaměstnaneckých výhod spíše spokojena. Nedostatky byly zjištěny v motivovanosti zaměstnanců a poskytovaném systému výhod. Nejlepší motivací pro zaměstnance je podle průzkumu vyšší finanční ohodnocení. Na základě provedeného průzkumu byly doporučeny návrhy na zlepšení. Tyto návrhy se týkají změny systému nemzdového odměňování a druhu zaměstnaneckých výhod.
The system non-wage remuneration in the company
Keywords: odměňování; benefity; zaměstnanci; motivace; remuneration; benefits; employees; motivation