Návrh a výroba plastové součásti - Čížek, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Teoretická část je zaměřena na hodnocení některých ?základních? plastů, používaných v automobilovém průmyslu. Jsou zde popsány zásady kon-struování a dimenzování plastových dílů, základní koncepce vstřikovacích fo-rem a měření. Dále se věnuji přehledu možných používaných CAD systémů. Praktická část je zaměřena na konkrétní plastový výlisek. Je zde proveden základní popis dílu a výběr materiálu v závislosti na funkci dílu. Dále je zhodnocena složitost dílu z hlediska zaformování a ukázána možná náhrada konstrukcí, která by byla z hlediska výroby jednodušší. Celá práce je pro přehlednost doplněna obrázky, kresbami popřípadě výkresy.
Design and production of a plastic komponent
Keywords: Plasty; PA; Polyamid; PP; Polypropylén; PBT; Polybutyléntereftalát; POM; Polyhydroxymetylén; PC; Polykarbonát; ABS; Akrylnitril-butadién-styren; členění termoplastů; nasákavost; deformace; DIN 16901; smrštění; tolerance; konstrukce; vstřikovací forma; CAD.; Plastics; PA; polyamide; PP; polypropylene; PBT; Polybutylene teraphthalate; POM; Polyhydroxy methylene; PC; polycarbonate; ABS; Acrylonitrile butadiene styrene; thermoplastic classification; absorbability; deformation; DIN 16901; shrinkage; permissible variation; construction; injection mould; CAD.