Koncepce vzdělávání dospělých v kontextu firemního vzdělávání - Vávrová, Marie (Jihočeská univerzita, 2009)
V teoretické části se věnuji specifikám výchovy a vzdělávání dospělých, otázkám tradic ve firemním vzdělávání v ČR a v některých evropských zemích v rámci EU, více se zmiňuji o závěrečné části firemního vzdělávacího procestu - o hodnocení výsledků vzdělávání. V praktické části zaznamenávám provedení výzkumu, zaměřeného na zmapování portfolia vzdělávacích institucí a firem v jihočeském regionu. Ve výzkumu analyzuji oblasti a témata nabízeného vzdělávání, prezentaci a způsob propagace těchto firem. Cílem mé bakalářské práce je ukázat klady i úskalí práce personalistů a vzdělávacích referentů, nahlédnout do jejich práce, popsat, jak probíhá náročný proces vzdělávání ve firmách, různorodost vzdělávacího procesu a poukázat na nezbytnost celoživotního vzdělávání.
THE CONCEPTION OF ADULTS EDUCATION - COMPANY STAFF
Keywords: vzdělávání; dospělí; firemní; education; adult; business