Vývoj herního stylu ve stolním tenisu v souvislosti s rozvojem materiálu - Mikolášková, Martina (Jihočeská univerzita, 2009)
Předkládaná práce má zychytit vývoj herního materiálu ve stolním tenisu jeho vliv na rozvoj techniky jednotlivých úderů a herního stylu. Jako v jiném sportu i zde se předpokládá vzájemná propojenost a podmíněnost rozvoje těchto dvou aspektů. Práce mapuje jednotlivá vývojová období stolního tenisu a následně rozebírá materiálové vybavení (pálka, míček, stůl, oblečení)od vzniku stolního tenisu po současnost a změny jejich parametrů v souvislosti se změnami pravidel v průběhu vývoje
Evolution of table tenis gaming style in respect of material development
Keywords: pálka; potahy; dřevo; míček; herní styl; paddle; coat; wood; ball; game styl