Veřejné služby v obci - Brüstlová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
V každém regionu jsou poskytovány nějaké služby a jsou poskytovány určitým způsobem. Používání těchto služeb se pro obyvatele stalo určitým stereotypem. Každý region však nedokáže tyto služby pokrýt vlastními zdroji a proto existují různé způsoby poskytnutí finančních prostředků pro spolufinancování vybraných druhů služeb. Díky těmto prostředkům neboli dotacím, může region poskytovat úplně nové služby nebo zkvalitnit ty stávající. Tato práce se zabývá analýzou vnějším a vnitřním prostředím pro nabídku veřejných služeb v obcích ČR. Poukazuje na služby, které se nejvíce dotýkají obyvatel a které při nějakém nedostatku pociťují na vlastní kůži. Poukazuje na služby, které se díky dotacím posouvají stále na vyšší úroveň a zároveň nikoliv. Výsledky a závěry analýzy by měli sloužit ke zvýšení a zkvalitnění současné úrovně poskytovaných služeb v regionu MAS Pomalší.
Public services in the village
Keywords: Služby; STEP analýza; dotace; možnosti financování; region.; Service; STEP analysis; grant; financing options; regions.