Technologie LINQ - Černý, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá problematikou sjednoceného programovacího modelu LINQ a jeho použití v C#. Zkoumá jeho dopady na konvenční způsoby pracování s daty v objektově orientovaném programování. Obsahuje základní informace o všech hlavních způsobech implementace LINQ, ale většina textu je věnována implementaci LINQ pro SQL. Dále se zabývá jak s LINQ pracovat při tvorbě aplikací v C# a pro tyto účely poskytuje učební příručku, kde jsou vysvětleny klíčová fakta o LINQ, jeho syntaxe a výhody oproti klasickému přístupu k datům.
LINQ technology
Keywords: LINQ; Objects; XML; SQL; C#; dotazovací; výraz; dotaz; příručka; příklad; objektově; relační; mapování; datacontext; LINQ; Objects; XML; SQL; C#; query; manual; example; object; relational; mapping; datacontext