Informační společnost a její projevy v lidském zdraví. - Polčáková, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato bakalářská práce se zabývá vzájemnými vztahy mezi současnou informační společností a zdravým ţivotním stylem jedince. V teoretické části nejprve definuje základní pojmy práce v souvislosti se zdravím, poté se zabývá změnami v ţivotě lidí, které tato společnost přinesla a médii jako zdroj informací o zdravém ţivotním stylu. Věnuje se analýze jednotlivých typů informačních zdrojů a jejich základním funkcím. Praktická část práce spočívá v realizaci a vyhodnocení dotazníkového šetření, které se zabývá zdroji informací a jejich vlivem na zdravý ţivotní styl jedince.
Information society and its exposure in human health.
Keywords: informační společnost; zdravý životní styl; média; informace; information society; healthy life style; media; information