Kuchyňský design- konvoluty plastických užitných souborů. - Svoboda, Petr (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce dokumentuje realizaci souborů keramických objektů určených pro servírování a uchovávání pokrmů a vhodných též ke kultivování stravování. Předmětem dokumentace jsou i realizovaná kachlová kamna a navrhované úpravy interiérů novostavby rodinného domu. Práce je zaměřena na prezentaci konceptů jednotlivých soborů keramických výrobků, obsahuje ale i stručný motivační text včetně vlivu nauky Feng Šuej na tuto práci. Na základě poznatků získaných z odborné literatury a výzkumu nabízí východiska realizace mého prvního uceleného souboru výtvarných prací.
Kitchen Design