Vyhodnocení mikroklimatu stáje chovu dojnic ve vybraném podniku a návrh na jeho zlepšení. - Vacuška, Josef (Jihočeská univerzita, 2009)
Podstatou této bakalářské práce je především vyhodnocení mikroklimatu v chovu dojnic ve vybraném podniku a navrhnout způsoby na jeho zlepšení. Práce se zabývá charakteristikou teplot, vlhkostí, rychlostí proudění vzduchu v dané stáji, působením těchto vlivů na zvířata. Dalším krokem bylo navrhnout způsoby, které by mikroklima upravily na hodnoty, ve kterých se zvířata cítí opravdu dobře.
Evaluation microclimate in dairy farming in chosen enterprise and proposal for improvement.
Keywords: Skot; mikroklima stáje; teplota; vlhkost; proudení vzduchu; Cattel; stable microclimate; teperature; humidity; air flow