Dynamika sociálních sítí - Klimeš, Roman (Jihočeská univerzita, 2016)
Sociální sítě patří v současné době díky své popularitě mezi uživateli k nejvíce studovaným strukturám v oblasti výměny informací a znalostí. V této práci se budeme věnovat dynamice šíření informací a znalostí v těchto sítích. Bude představen zdokonalený heuristický model chování jedince v síti, založený na jeho potřebě získávání informací a znalostí pro řešení konkrétních situací. Z něho vychází agent-based model celé sociální sítě, který byl prakticky implementován, a prezentovány budou rovněž jeho výstupy při simulaci vybraných úloh testujících dynamiku sociální sítě.
Social Networks Dynamics