Využití Evropského sociálního fondu pro rozvoj zaměstnanosti v Jihočeském kraji se zvláštním zřetelem na operační program Lidské zdroje a zaměstnanost - Souchová, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Diplomová práce má za cíl zjistit, jaké je skutečné uplatnění absolventů vzdělávacích, rekvalifikačních a dalších kurzů financovaných prostřednictvím Evropského sociálního fondu a operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost na trhu práce v Jihočeském kraji. Analyzuje vývoj na trhu práce v Jihočeském kraji a v jihočeských okresech v průběhu programového období 2007 ? 2013. Jsou popsány jednotlivé projekty operačního programu LZZ, jež proběhly či probíhají v Jihočeském kraji, a zároveň je zanalyzován jejich konkrétní přínos pro uplatnění se uchazečů o zaměstnání na trhu práce.
Using the European Social Fund for developing employment in South Bohemia with particular attention to the Operational Programme Human Resources and Employment
Keywords: Evropský sociální fond; Evropská unie; zaměstnanost; nezaměstnanost; zaměstnatelnost; programové období; operační programy; Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost; Jihočeský kraj; European Social Fund; European Union; employment; unemployment; employability; Programming Period; Operational Programmes; Operational Programme Human Resources and Employment; South Bohemian Region